framsteg
Start; September 2018
Dagens datum; 30/11
 
Mamma sa något förra helgen som verkligen fick mina tankehjul att snurra.
 
Vi satt i bilen påväg till affären. Jag minns inte exakt vad vi pratade om men hon sa till slut något i stil med "Jag måste ändå säga att jag har sett en enorm förbättring redan" och fan så rätt hon har!
 
Jag blev beviljad psykoterapi inom LOV i augusti och började i september gå till Héléne Stolt för KBT och herregud.. jag har gjort saker som jag inte i min vildaste fantasi skulle kunna tro att jag skulle klara så fort, bara den senaste månaden har varit craycray.
Till exempel;
  • Jag har gått till både AF och Soc helt själv
  • Jag har pratat i telefon med flera olika personer både inom vården, psyk, AF och soc
  • Jag har gått fram till en anställd inne på Kicks och ställt en fråga och bett om lite råd
 
Punkt två och tre har varit två av mina allra största problem - telefonsamtal och prata med anställda/ställa frågor. Jag har planerat att ringa soc med en fråga som jag har men den kan vänta tills min bokade tid den 11e, och det valet gjorde jag inte ens för att fly telefonsamtalet utan bara för att det antagligen inte skulle göra någon skillnad tidsmässigt. Jag var inte ens nervös vid tanken av att göra det. LIKSOM WHAT!? Var tog Elin vägen??? Det känns så himla bra ska ni veta.
 
Jag har fortfarande galet många berg att klättra under just den här resan men jag har redan, på bara ungefär tre månader gjort så stora framsteg. Jag gjorde visserligen många stora framsteg under gymnasiet, men dom var mer "grundläggande".
 
Jag har många andra berg att klättra också men oj vad det här kommer underlätta. Min sociala fobi är nog ändå den största roten till min depression och varför den började visa sig så tidigt. Jag hittar fler och fler pusselbitar som hör ihop. Pusslet är enormt, men jag är snart klar med alla kanter.